Politika piškotkov - AGRO-DINO

Политика за колачиња

Оваа политика за колачиња („Правила“) опишува што се колачиња и како веб-корисникот („веб-оператор“, „ние“, „нас“ или „наш“) ги користи на веб-страницата agrodino.si и на сите нејзини производи или услуги. (колективно „веб-страница“ или „услуги“).

Прочитајте ја оваа политика за да разберете кои видови колачиња ги користиме, информациите што ги собираме преку колачињата и како се користат овие информации. Исто така, ги опишува изборите што ви се достапни во врска со прифаќањето или одбивањето на употребата на колачиња. За повеќе информации за тоа како ги користиме и чуваме Вашите лични информации, видете ја нашата Политика за приватност.

Што се колачиња?

Колачињата се податоци складирани во текстуални датотеки што се зачувани на компјутер или друг уред кога веб-страниците се вчитани во прелистувач. Тие обично се користат за да се сеќаваат на Вас и Вашите пребарувања, за една посета (преку „колаче за сесија“) или за повеќекратни повторни посети (со „постојано колаче“).

Колачињата за сесија се привремени колачиња кои се користат за време на посета на веб-страница и истекуваат кога ќе го затворите веб-прелистувачот.

Постојаните колачиња се користат за запомнување на вашите поставки на нашата веб-страница и остануваат на вашата работна површина или мобилен уред дури и кога го затворате прелистувачот или го рестартирате компјутерот. Тие ви овозможуваат доследно и ефективно искуство кога ја посетувате нашата веб-страница или ги користите нашите услуги.

Колачињата можат да бидат поставени од страна на веб-страница („колачиња од прва страница“) или од трети лица, како што се оние што служат содржина на веб-страницата или обезбедуваат рекламни или аналитички услуги („колачиња од трети страни“). Овие трети страни може да ве препознаат кога ја посетувате нашата веб-страница и исто така кога посетувате одредени други веб-страници.

Кои видови колачиња ги користиме?

- колачиња за итни случаи

Потребните колачиња ни овозможуваат да ви го понудиме најдоброто можно искуство во пристап и навигација на нашата веб-страница и користење на нејзините функции. На пример, овие колачиња не известуваат дека сте создале сметка и сте најавени на таа сметка за пристап до содржината.

- колачиња за функционалност

Колачињата за функционалност ни овозможуваат да управуваме со веб-страницата и нашите услуги во согласност со вашите одлуки. На пример, ќе го препознаеме вашето корисничко име и ќе се сетиме како сте ги прилагодиле вашата страница и услуги за време на идните посети.

Кои се вашите опции за колачиња?

Ако не ви се допаѓа идејата за колачиња или одредени видови колачиња, можете да ги промените поставките на прелистувачот за да ги избришете веќе поставените колачиња и да не прифаќате нови колачиња. За да дознаете повеќе за ова или за да дознаете повеќе за колачињата, посетете ја www.internetcookies.org.

Сепак, имајте предвид дека ако избришете или не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да ги користите сите карактеристики што ги нуди нашата веб-страница и услугите.

Дополнителни информации за употребата на колачиња:

Како да ги исклучите колачињата?

Запомнете дека бришењето или блокирањето на колачињата нема да работи на сите или на некои од веб-страниците што ги посетувате (или нивните функции) правилно или подеднакво ефикасно.

Врски до упатствата за оневозможување на прифаќање на веб-колачиња:

Како да ги избришете сите колачиња?

Секој прелистувач има можност да ја исчисти историјата на прелистување. Колачињата се отстрануваат и со бришење.

Промени и дополнувања

Го задржуваме правото да ја промениме оваа политика во врска со веб-страницата или услугите во кое било време, ефективно од објавувањето на ажурираната верзија на оваа политика на веб-страницата. Откако ќе го сториме тоа, ќе го разгледаме ажурираниот датум на дното на оваа страница. Вашата постојана употреба на веб-страницата по ваквите промени претставува ваша согласност за такви промени.

Усвојување на оваа политика

Признавате дека ја прочитавте оваа политика и се согласувате со сите нејзини услови. Користејќи ја веб-страницата или нејзините услуги, вие се согласувате дека сте обврзани со оваа политика. Ако не се согласувате да ги почитувате условите на оваа политика, не сте овластени да ја користите или пристапувате до страницата и нејзините услуги.

Пишете ни

Доколку сакате да контактирате со нас, да дознаете повеќе за оваа политика или да контактирате со нас за какво било прашање во врска со нашата употреба на колачиња, можете да го сторите тоа испраќајќи ни порака на нашата е-пошта: info@dino.si

Овој документ последен пат е ажуриран на 18 септември 2020 година.

mk_MKMK